Lex Specialis Gerechtsdeurwaarders Juristen Uden

W.I.K. brief

Per 1 juli 2012 heeft de wetgever bepaald dat aan de debiteur tenminste één kosteloze aanmaning verzonden moet worden, waarin hij nog 14 dagen de tijd krijgt om de vordering zonder incassokosten te voldoen. In deze aanmaning moet tevens de hoogte van de incassokosten genoemd worden. Deze wet geldt m.n. voor de consument-debiteur; voor business to business gerelateerde vorderingen is deze verplichting er niet.

De eveneens per 1 juli 2012 in werking getreden Wet Normering buitengerechtelijke Incassokosten [W.I.K.] bepaalt de hoogte van de incassokosten die in rekening gebracht mogen worden.

Klikt u hier voor de WIK-brief , ook wel “veertien-dagen brief” genoemd, als u deze zelf aan uw debiteur wilt toezenden. Neem de brief zo precies mogelijk over en bel ons als u er vragen over mocht hebben.

Wilt u dat deze aanmaning meer impact heeft, maakt u dan gebruik van onze pre-incassobrief.

Wij verzenden dan deze brief voor u op ons briefpapier. Wij nemen het juiste bedrag aan incassokosten voor u op en vragen debiteur in de brief om rechtstreeks aan u te betalen.

Online opdrachten

Op onze website kunt u online uw incasso-opdracht plaatsen: eenvoudig, snel en op het moment dat het u uitkomt. Wij nemen (tijdens kantooruren) contact met u op om uw opdracht te bevestigen.